'Mercedes heeft snellere auto dan Ferrari'

20 jun. 2017 08:44 Redactie

Mercedes gelooft dat W08 snelste auto is


Het Formule 1 team van Mercedes moet dit seizoen na drie seizoenen van totale dominantie concurreren met Ferrari. Bij de constructeurs gaat het team aan de leiding, maar bij de coureurs voert Vettel de ranglijst aan.

Daar waar het Duitse team de afgelopen seizoenen heer en meester was worstelt het in 2017. Mooie resultaten worden afgewisseld met complete off-days, zoals die van Hamilton in Rusland en Monaco. Teambaas Toto Wolff is ervan overtuigd dat de Mercedes sneller is dan Ferrari.

"We hebben onze auto spottend al wel eens een diva genoemd en voor een deel is dat ook waar. De basis van onze auto is erg goed."  

"Ik geloof ook dat onze auto sneller is dan Ferrari en wil dan ook niet ruilen van bolide."

De moeilijkheid bij de W08 zit het in de afstelling en het gedrag op de diverse bandencompounds. Daar waar concurrent Ferrari altijd goed presteert, ongeacht temperatuur of bandencompound, worstelt de Duitse renstal frequent.

In Canada sloeg het team terug met een 1-2, de eerste van 2017. Ook voor Baku heeft het team de beste kaarten in handen vanwege het zeer lange rechte stuk.

"Het was erg mooi voor ons dat we er in Canada stonden na een moeilijk weekend in Monaco. Nu is het zaak om onze goede prestaties een vervolg te geven, maar dat is ook direct het lastige aan de F1. De vorige race is alweer geschiedenis, de volgende staat weer voor de deur. We worden continu uitgedaagd."

"Na een slecht weekend moet je jezelf direct herpakken en ervan leren. Dat hebben wij gedaan en tegenslagen maken ons sterker."

Vorig jaar won Nico Rosberg de eerste editie van de Formule 1 race in Baku.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen