Mercedes imponeert met nieuwe W08

12 mei 2017 21:13 Redactie

Mercedes geeft visitekaartje af in Spanje


Het Formule 1 team van Mercedes gaf vrijdag haar visitekaartje af tijdens de vrije trainingen voor de GP van Barcelona. Een gewaagd nieuwe ontwerp voor de W08 legde geen windeieren voor Hamilton en Bottas.

Daar waar het de afgelopen races vaak close was met Ferrari, liet Mercedes er geen gras over groeien in Barcelona. Tijdens de eerste vrije training was het gat met de eerste Ferrari bijna één volle seconde. In de tweede training bedroeg het nog altijd een kleine vier tienden. 

Lewis Hamilton was de snelste man en lijkt het 'lek' van Rusland te boven te zijn. De Brit is tevreden over zijn eerste kennismaking met de vernieuwde bolide.

"De eerste sessie verliep erg goed, maar de tweede training was lastig. De baan was glad en we hadden veel last van de wind. Dit maakte het een uitdagende training, maar daarom zeker niet minder leuk."

"Het team heeft een prima job gedaan met de upgrades. Deze werken precies zoals we van tevoren hoopten. Voor mij was het een betere start van het weekend dan in Sotsji. Ik ben tevreden", laat Hamilton weten.

Teamgenoot Valtteri Bottas moest zijn ervaren teamgenoot in beide sessie voor zich dulden, maar is tevreden met het werk dat Mercedes heeft verricht.

"Het was een belangrijke dag voor ons met alle nieuwe upgrades. Het doel was om de werking hiervan te testen en te vergelijken. Op dit moment is het nog te vroeg om te zeggen waar we exact staan, maar het ziet er goed voor ons uit."

"Een positieve start van het weekend is erg prettig, maar we moeten niet vergeten dat het pas vrijdag is. Morgen en zondag, dat zijn de dagen die er toe doen."

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen