Mercedes is absoluut tegen teamorders

06 jun. 2017 12:50 Redactie

Mercedes laat haar coureurs vrij racen


Kimi Raikkonen startte vanaf pole voor de GP van Monaco maar dankzij een sterke strategie was het Vettel die de race won. Ferrari ontkent echter in alle toonaarden dat er sprake was van een teamorder.

Ook winnaar Sebastian Vettel hield zich bij de interviews na afloop hierover op de vlakte. Het gezicht van Kimi Raikkonen sprak echter boekdelen. De Fin was bepaald niet blij met de gang van zaken tijdens de GP van Monaco. Vettel had reeds een voorsprong van maar liefst 50 punten op zijn teamgenoot. Een wisseling van positie was dan ook niet noodzakelijk. De Fin had dus gerust zijn eerste zege sinds jaren kunnen boeken zonder een gevaar te vormen voor zijn teamgenoot.

Met Hamilton slechts op plek 7 was ook aan die kant niet direct de noodzaak om Vettel voor Raikkonen te krijgen. Toch gebeurde het wel in het vorstendom waardoor Vettel nu met een riante voorsprong van 25 punten op Hamilton afreist naar Montreal voor de volgende race.

Mercedes sluit echter uit dat zij met een afwijkende strategie Hamilton voor Bottas proberen te krijgen. Het geven van teamorders zijn dan ook uit den boze bij de zilverpijlen, zo laat teambaas Wolff weten aan Motorsport-Magazin.

"We hebben twee geweldige coureurs en houden gewoon vast aan onze filosofie. Onze coureurs zijn vrij om tegen elkaar te strijden om zo het team verder te helpen. Natuurlijk kan dat weleens lastig worden, want degene die hoger staat in het WK wint niet altijd de wedstrijd."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen