'Mercedes-motor levert 70pk meer in Australië'

18 mrt. 2017 14:01 Redactie

Mercedes neemt ge-update versie van motor mee naar Australië


Het team van Mercedes maakte tijdens de wintertest in Barcelona al een sterke indruk, maar het lijkt erop dat ze lang niet het achterste van de tong hebben laten zien. Volgens bronnen van Motorsport.com zal Mercedes een sterkere motor mee gaan nemen naar de eerste Grand Prix in Australië.

Het 'beest' van Mercedes zal daardoor nog 70pk extra krijgen. Er zou zelfs al mee gereden zijn tijdens de wintertest in Barcelona, maar de motor zou hier 'rustig' zijn afgesteld. Vooral de betrouwbaarheid is nog een probleem voor Mercedes, maar het is er van overtuigd dat de motor goed genoeg is om in te zetten tijdens het eerste Grand Prix-weekend in Australië.

De geruchten dat de motor conservatief zou zijn afgesteld rijmen wel aardig met de resultaten die Mercedes vooral in de tweede testweek neerzette. Zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas kwamen vaak niet aan de toptijden van voornamelijk Ferrari. Dit is echter vrij logisch, aangezien de motor dus nog lang niet op volle kracht reed.

Daarnaast kan Mercedes er voor kiezen om de betrouwbaarheid te vergroten, door de motor ook tijdens het eerste raceweekend wat voorzichtiger af te stellen. Hierdoor kan de motor waarschijnlijk nog genoeg kracht leveren om vooraan mee te draaien en wordt de betrouwbaarheid flink verhoogd. De 'B-spec-motor' wordt overigens geleverd aan alle teams die met een Mercedes-motor rijden. Momenteel zijn dit (naast Mercedes zelf) Williams en Force India.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen