Mercedes neemt voorlopig geen keuze over tweede rijder 2018

21 jun. 2017 07:15 Redactie

Mercedes neemt pas na de zomer besluit over Bottas


Het silly season voor 2018 is al vroeg begonnen. Bij diverse topteams komen plaatsen vrij en een aantal topcoureurs is aan het einde van dit seizoen vrij man. Bij Mercedes hoopt Valtteri Bottas op contractverlenging, maar de Fin moet geduld hebben.

Bottas liet al weten dat hij hoopt dat hij in de komende races de teamleiding kan overtuigen om zijn contract met enkele jaren te verlengen. Teambaas Toto Wolff zegt dat hij pas na de zomer wil spreken over de rijdersbezetting voor 2018. Lewis Hamilton heeft nog een contract tot het einde van volgend seizoen.

Veel kenners waren er voor aanvang van het seizoen van overtuigd dat Bottas niets meer is dan een tussenpaus. Mercedes droomt van rijders als Sebastian Vettel, Fernando Alonso of Max Verstappen en wil eerst de mogelijkheden bekijken om een grote naam binnen te halen. Ondanks dat de prestaties van de Fin boven verwachting zijn, ontbreekt het hem aan de gewenste uitstraling.

Sebastian Vettel en Fernando Alonso beschikken over aflopende contracten en zijn beide interessante opties voor Mercedes. In Geneve liet Wolff op de FIA Sportconferentie weten dat Bottas op de hoogte is dat het besluit pas later dit seizoen wordt genomen.

"Valtteri wist dat we de tijd nemen voordat we onze beslissing over de coureurs van 2018 en verder nemen. De rijdersmarkt ligt dit seizoen erg open. Het is een ongemakkelijke situatie voor Valtteri en het brengt druk met zich mee."

"Bottas heeft in de eerste races goede prestaties neergezet. Hij kwam pas laat bij het team en moet het opnemen tegen een van de beste coureurs die al vijf jaar voor het team rijdt."

Mocht Mercedes na een jaar afscheid nemen van de Fin dan is zijn marktwaarde volgens Wolff zeker gestegen.

"Hij besloot om Williams te verlaten voor een seizoen en zijn aanzien als coureur is al flink gestegen. Hij heeft nu al meer gewonnen dan verloren."
  Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen