Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes negeerde eerste voortekenen van dramatisch Formule 1-seizoen

Weliswaar werd Mercedes toch nog derde in het kampioenschap, maar gedurende de eerste maanden van het Formule 1-seizoen ging het soms van kwaad tot erger. Het team vertelt dat ze de eerste voortekenen al vroeg zagen, maar pas laat besefte dat ze echt problemen hadden.

Met een zege van George Russell in Brazilië wist Mercedes het seizoen toch nog enigszins te redden, maar lang leek het erop dat een overwinning met de Mercedes W13 een utopie was. De eerste maanden van het jaar wist het team niet wat het aan moest met de bolide, die heel veel last had van porpoising en andere problemen. Voor een laatste keer dit jaar zitten de Mercedes-kopstukken voor de camera om het seizoen te debriefen. Trackside Engineering Director Andrew Shovlin en Strategy Director James Vowles blikken terug op het voor Mercedes soms dramatische seizoen.

Vanaf de eerste meters

Shovlin onthult meteen dat Mercedes eigenlijk al vanaf de eerste meters de voortekenen zag van de problemen, maar pas later besefte men hoe groot die problemen waren. "De eerste signalen waren er al heel, heel vroeg in het jaar. Zelfs al op de filmdag in Silverstone." "Vervolgens reisden we af naar Barcelona voor drie testdagen en daar was de auto niet competitief. We verwachtten echter een grote update tijdens de tweede testdriedaagse in Bahrein, maar dat was het moment dat we ons realiseerde dat we een probleem hadden." "We zetten de update op de auto en deze werd daar simpelweg niet sneller van. Vanaf toen is het een interessant seizoen geweest en we hebben hard moeten werken om alle problemen op te lossen", aldus de Trackside Engineering Director. Check hieronder de volledige terugblik van de Mercedes-heren. Het artikel gaat daaronder verder .

gK1u33A2D1w

Hoop

Toch heeft het Mercedes-team goede hoop dat het in 2023 beter zal gaan. "Je weet natuurlijk niet wat je concurrenten doen en hoeveel stappen zij zetten, maar wij hebben ons gefocust op het leren, om alle plooien glad te kunnen strijken en in het proces ook meer performance te vinden. Er wordt hard gewerkt en we kijken uit naar het nieuwe seizoen." "Na het jaar dat we hebben gehad gaan we nu niet roepen dat we weer helemaal vooraan kunnen strijden, maar we zijn zeer, zeer vastberaden om de auto weer op de poleposition te krijgen en races te winnen." "Als we een nieuwe auto ontwikkelen hebben we er altijd zin in. Het is een mooie periode in het jaar, met veel werk, veel interessante dingen, veel plezier, maar makkelijk wordt het niet en we zijn klaar voor een gevecht", aldus Shovlin.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"