Mercedes nog niet bezig met Sebastian Vettel

20 mrt. 2017 12:02 Redactie

Mercedes onderzoekt haalbaarheid van Vettel pas als Bottas het niet waarmaakt


De geruchten over een overstap van Sebastian Vettel naar Mercedes blijven aanhouden. Sinds het vertrek van Nico Rosberg bij het Duitse team wordt de viervoudig wereldkampioen gelinkt aan een overstap.

Volgens velen is Valtteri Bottas niets meer dan een tussenpaus. Binnen het team van Mercedes zou men niet de verwachting hebben dat de Fin van eenzelfde niveau is als teamgenoot Lewis Hamilton

Mercedes-adviseur Niki Lauda ontkent echter dat Mercedes al gesprekken heeft gevoerd met Vettel. Tegenover ORF laat hij weten dat dit scenario (nog) niet aan de orde is.

"Dat is niet ons plan. Daarin moet ik duidelijk zijn. We starten met Bottas en Hamilton en kijken dan verder hoe dat gaat."

Bij Mercedes heeft Bottas echter een eenjarig contract, met de mogelijkheid tot verlenging. In het contract is een prestatieclausule opgenomen. Mocht de Fin uitstekend presteren en goed partij kunnen bieden aan Hamilton, dan zit een contractverlenging er in. In de andere gevallen kan Mercedes eenvoudig van hem af.

Bij Ferrari loopt het contract van Sebastian Vettel eind 2017 af. De Duitser heeft eerder al laten weten dat hij nog altijd droomt van een titel bij de Scuderia. Mocht dat er dit jaar wederom niet van komen, dan zal de Duitser zeker oren hebben naar een overstap.

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen