Mercedes onder indruk van Ferrari, verwacht veel van Red Bull

05 mrt. 2017 11:38 Redactie

Mercedes verwacht veel van concurrentie


Het team van Mercedes presteerde direct goed tijdens de eerste testweek. Concurrent Ferrari was het enige team dat een vuist kon (of wilde) maken tegen de Duitse overmacht. 

Ferrari kwam sterk uit de startblokken en verraste ook concurrent Mercedes. Het Italiaanse team was snel onderweg en wist goed partij te geven aan Mercedes. De Duitsers hebben op hun beurt nog geen idee waar Red Bull staat.

"Ferrari is erg sterk." laat teambaas Toto Wolff weten aan het nieuwsblad Osterreich.

"Met de nieuwe regels die we hebben is het voor de teams belangrijk om veel kilometers af te leggen. Ze willen hun auto beter leren kennen." 

Snelle tijden tijdens de eerste week zijn niet het doel van Mercedes geweest en Wolff vermoedt dat ook Red Bull nog verstoppertje speelt. De RB13 van het team zag er nogal kaal uit en de Renault motor klonk alles behalve 'vol gas'.

"Van Red Bull verwachten we nog meer. We hebben de auto nog niet gezien zoals deze in Melbourne aan de start verschijnt."

 

Mercedes noteerde de snelste tijd van de week en legde het meeste ronden af. Desondanks was de tijd van Sebastian Vettel op de soft banden slechts twee tienden langzamer dan die van Vallteri Bottas op de ultrasoft banden. Reden genoeg voor Mercedes om de Italiaanse concurrentie nauwlettend in de gaten te houden.

Volgende week vindt de tweede en laatste testweek plaats op het circuit van Barcelona. De coureurs komen van dinsdag tot en met vrijdag in actie. De verwachting is dat we dan de ware aard gaan zien van alle auto's.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen