Mercedes ontkent gewichtsverlies van vijf kilo

18 mei 2017 11:15 Redactie

Mercedes moet nog verder op dieet


De Mercedes W08 van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas was voor aanvang van dit seizoen te zwaar. Ondanks een upgrade in Barcelona moet het gewicht verder omlaag.

Teambaas Toto Wolff laat weten dat het team met de upgrade in Spanje nauwelijks kilo's is verloren.  "We hebben voornamelijk geprobeerd om onze aerodynamica te verbeteren en wat gewicht te besparen. De berichten over vijf kilo zijn niet juist," laat hij El Mundo Deportivo weten.

"In de Formule 1 is het erg moeilijk om zulke grote stappen te zetten. Stappen zijn vaak kleine stapjes. We praten in dit geval over grammen in plaats van kilogrammen."

Lewis Hamilton reed in Spanje zonder drinkfles aan boord om zo gewicht te besparen. Sommige fans begrepen zijn keuze niet, maar iedere tien kilo kost een team drie tot vier tienden per ronde. Nu het verschil met Ferrari zo klein is dat het vaak op tienden van een seconde aankomt is iedere kilo er eentje.

Mercedes is niet het enige team dat worstelt met het gewicht. Force India was voor aanvang van het seizoen 10 kilo te zwaar. Red Bull heeft nog altijd een ouder, en zwaarder, ERS-systeem van Renault aan boord dat vijf kilo extra gewicht oplevert. 

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen