Mercedes praat pas met McLaren na definitieve breuk met Honda

22 jun. 2017 08:29 Redactie

Mercedes wacht rustig af wat McLaren doet


Het Formule 1 team van McLaren moet eerst afscheid nemen van Honda alvorens het aan tafel kan met Mercedes. Dat was de boodschap van Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Mocht het team van McLaren besluiten niet verder te gaan met Honda, dan is de keuze niet reuze. Motorfabrikant Mercedes lijkt de meest logische optie voor het Britse team, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff wil niet op de zaken vooruit lopen.

"Er zit heel wat beweging in de markt momenteel, die wij vanaf de zijkant bekijken", begint Wolff op het FIA Sport Conference. "Het belangrijkste is dat Honda goed gaat presteren en mee blijft doen in de Formule 1. Daarom zullen wij nooit het gesprek aan gaan met McLaren voordat ze hun samenwerking met Honda opzeggen", legt Wolff uit.

Wolff vergelijkt de huidige situatie met een minnaar van een getrouwde vrouw of man. "Als je een relatie krijgt met iemand die getrouwd is, wil je ook dat hij of zij eerst gaat scheiden voordat je het bed in duikt. Het hoofddoel is om Honda te behouden voor de sport. Ze moeten een goede relatie opbouwen met hun klanten. Daarom willen wij niet stoken in dat huwelijk", aldus Wolff.

Mercedes ziet het voorlopig dus nog niet zitten om weer een samenwerking met McLaren aan te gaan, zoals in de periode 1995-2014. Eerst moet het team de perikelen met Honda zien op te lossen, benadrukt Wolff nogmaals. "Onze topprioriteit is momenteel niet het leveren van motoren aan McLaren. Ze moeten het eerst zelf zien op te lossen met Honda", besluit Wolff.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen