Mercedes: 'Red Bull kan zeven tienden sneller met huidige motor'

15 mrt. 2017 15:42 Redactie

Red Bull, Toro Rosso en Renault reden op half vermogen tijdens wintertest


Concurrent Mercedes weet een ding zeker: Red Bull reed op halve kracht tijdens de wintertest. Uit data van het team blijkt dat de motor nog vijf tot zeven tiende per ronde sneller kan.

Het mysterie van Red Bull Racing en de winter van 2017. Je zou er een boek over kunnen schrijven en vandaag bevestigde concurrent Mercedes wat wij als eerder zeiden. De Renault aangedreven teams reden tijdens de wintertest niet op vol vermogen. Door de betrouwbaarheidsproblemen bij Renault, Red Bull en Toro Rosso, werd het vermogen terug geschroefd. Een en ander was hoorbaar tijdens de testdagen, waarbij onder andere Red Bull veel minder toeren draaide. 

Een data analist van Mercedes laat aan Auto Motor und Sport weten dat uit een analyse blijkt dat Red Bull nog veel sneller kan. "De Renault motor beschikt over voldoende vermogen." 

Uit de analyse zou blijken dat er nog minimaal vijf tot zeven tienden per ronde tijdswinst te behalen is door de motor. "Ze konden zoveel sneller, maar dan moeten ze het vermogen van de motor volledig benutten."

Renault werd achtervolgd door problemen met het ERS-systeem. Dit zorgde ervoor dat Max Verstappen tot twee maal toe stilviel tijdens zijn derde testdag. Toro Rosso en Renault F1 kenden dezelfde problemen.

Abiteboul van Renault laat weten dat deze problemen logisch zijn bij een volledig nieuwe motor. "We hebben een volledig nieuw elektrisch systeem ontwikkeld, waarbij het logisch is dat we last hebben van kinderziektes. Doordat het tokensysteem afgeschaft is kunnen we nu direct reageren op onze problemen."

Het probleem met het ERS-systeem is inmiddels onderzocht door de Franse motorleverancier. Zij zijn vol vertrouwen dat het oplosbaar is voor de Grand Prix van Australië volgend weekend. Voor titelkandidaat Red Bull is het van belang dat ze direct bij race één kunnen presteren.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen