Mercedes sluit duo Hamilton en Alonso uit

17 feb. 2017 15:34 Redactie

Mercedes sluit komst Fernando Alonso in 2018 uit


Het rijdersduo Lewis Hamilton en Fernando Alonso is geen optie voor Mercedes. Fernando Alonso werd al vaak gelinkt aan het Duitse team, maar vanwege de rivaliteit en botsende persoonlijkheden waagt Mercedes zich hier niet aan.

In 2007 waren Alonso en Hamilton teamgenoten bij McLaren. Dat zorgde voor de nodige actie op de baan en wrijving in het team. Bij Mercedes is er in 2018 een positie vrij, aangezien het contract van Valtteri Bottas aan het einde van dit seizoen afloopt. Kanshebbers leken Fernando Alonso en Sebastian Vettel te zijn, maar de Spanjaard valt nu dus af.

Tegenover BBC live liet Mercedes-teambaas Toto Wolff weten dat hij aan het teambelang moet denken: 

"Ik begrijp dat de fans graag een dreamteam als Alonso en Hamilton zien. De oude rivaliteit die er sinds 2007 is willen ze opnieuw beleven."

"Wij moeten echter aan het teambelang denken. Dat betekent dat dit geen goede combinatie is, want beide coureurs hebben al een historie met elkaar. In 2007 was Mercedes als motorpartner betrokken bij het team van McLaren. We kennen de geschiedenis en natuurlijk zijn de beide heren volwassener geworden. Voor ons blijft de line-up echter te riskant."

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen