Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Wintertest Formule 1

Mercedes snelste op zachtste banden, Red Bull stoïcijns op harde compound

Twee testdagen gehad, nog één te gaan. Na twee dagen prijkt de naam van Mercedes weer bovenaan, maar Valtteri Bottas had daar wel het allerzachtste rubber voor nodig. Red Bulls Sergio Perez kende een productieve dag, met in de middag een aardig schrikmoment.

SI202103130081 news
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De zaterdag in Bahrein moest eigenlijk een beetje op gang komen. Tot 15:00 uur kwam men niet aan de tijden van de vrijdag, vooral maar toen legde de ene na de andere coureur wat zachter rubber onder zijn bolide. Lando Norris was de eerste die onder de ochtendtijd van Daniel Ricciardo door dook, later deden Pierre Gasly en Valtteri Bottas dat. Aan het eind van de run meldde Lance Stroll zich nog op P3 met de zachtste banden. Bottas en Gasly waren ook het snelst op de zachtste C5-compound, Lando Norris had genoeg aan de C4.

Sergio Perez beëindigde de dag op achtste plaats met een rondentotaal van 117 ronden. Zijn productieve middag werd ruw onderbroken toen zijn engine cover uiteenspatte op het rechte stuk, waardoor voor de tweede keer vandaag de rode vlag werd uitgehangen. De eerste keer was voor een spin van Lewis Hamilton in de ochtend. Overigens reed Perez al zijn runs op harde banden, net zoals Max Verstappen gisteren, een filosofie die Red Bull ook vorig jaar tot diep in de wintertest volgde.

Tekst gaat verder onder de uitslag.

Uitslag Dag 2 - Wintertest

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Mercedes kwam iets beter voor de dag vandaag dan gisteren, al is het alleen al omdat men aanzienlijk meer ronden reed. Meest productieve individu was echter Williams-coureur Nicholas Latifi (132), meest productieve team was Haas F1, dat met Mick Schumacher en Nikita Mazepin meer dan 160 ronden reed.

De grootste problemen waren vandaag voor Aston Martin, dat Sebastian Vettel lang binnen moest houden vanwege versnellingsbakproblemen. Lance Stroll zette in de middag nog enigszins orde op zaken.

Vandaag zagen we steeds meer zachte banden en die trend zal zich morgen doorzetten. Met name in de middag zullen we mogelijk enkele echte performanceruns gaan zien. Max Verstappen zit 's middags in de auto, in de ochtend moet hij Sergio Perez nogmaals voor laten gaan.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen