'Mercedes stopt eind 2018 en wordt overgenomen'

25 jun. 2017 10:05 Redactie

Voormalig Formule 1 teambaas houdt vol dat Mercedes vertrekt


Eddie Jordan is dit jaar de man van de voorspellingen geworden. Als voormalig teambaas en analist voor Channel 4 heeft hij nog zijn contacten in de Formule 1, maar zijn voorspellingen zijn nogal rigoureus.

Als eerste was er de voorspelling van Jordan dat McLaren en Honda uit elkaar gaan. Mercedes zou het team vanaf 2018 motoren gaan leveren en Honda zou naar Sauber gaan. Tot dusver zit de Ier goed op weg om zijn gelijk daarin te krijgen. Honda heeft inmiddels een deal met Sauber getekend en lijkt hard op weg richting de deur bij McLaren. De deal tussen McLaren en Mercedes is volgens hem ook al rond, maar wordt pas aangekondigd als Honda en McLaren uit elkaar zijn.

De tweede voorspelling, enkele weken geleden, was dat Mercedes na 2018 stopt met de Formule 1. Direct na zijn uitlatingen was de Duitse fabrikant er als de kippen bij om dit tegen te spreken. Jordan zou wat te diep in het glaasje hebben gekeken en er was niets van waar.

De Ier herhaalt zijn uitspraken en legt ook uit wat er achter de schermen speelt. Mercedes verlaat de Formule 1 als team aan het einde van 2018. Dit kan echter alleen als het team wordt overgenomen, omdat het Duitse merk een contract tot en met 2020 het gesloten met de F1. Volgens Jordan is het team hierover in gesprek met de Formule One Group, wat de commerciële rechten beheert van de F1. 

Foto: Mercedes AMG F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen