Mercedes verwacht dat Red Bull dit seizoen kan winnen

08 mei 2017 15:42 Redactie

Mercedes verwacht drie teams aan kop later dit seizoen


Mercedes is momenteel alleen met het Ferrari team in gevecht, maar verwacht dat het in later dit jaar ook concurrentie van Red Bull krijgt. Momenteel knokt het Duitse team met Ferrari voor de leiding in het WK.

Mercedes teambaas Toto Wolff verwacht dat daar verandering in komt: "De situatie dit seizoen is compleet anders dan de vorige drie seizoenen. We zijn niet langer de prooi, maar nu ook de jager."

"Momenteel gaat de strijd in beide kampioenschappen tussen twee teams, maar ik verwacht dat Red Bull hier op termijn ook in mee gaat doen. Het zal een gevecht worden tot het einde van het seizoen, maar Mercedes is er klaar voor."

De vorm van Mercedes is dit seizoen nog prima, maar concurrent Ferrari is met name tijdens de races sterker gebleken. Belangrijk onderdeel van het succes van Vettel is de goede (banden)strategie van de Italianen. 


Tijdens de wintertests was Mercedes langzamer dan Ferrari op het circuit van Barcelona. Toto Wolff vindt het dan ook een uitdaging om te zien of zijn team dit weekend wel in staat is om Ferrari te verslaan.

"Het wordt interessant om te zien waartoe we in Barcelona in staat zijn. Tijdens de testdagen was onze pace niet spectaculair. Het circuit in Barcelona kan je niet vergelijken met Sotsji en daarnaast rijden we op andere bandencompounds."

"Dit seizoen leven we van race tot race. Belangrijk is dat we een goede vrijdag hebben, dan verwacht ik dat we op zondag voor de zege kunnen strijden."

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen