Mercedes: 'When the flag drops, the bullshit stops'

21 mrt. 2017 10:42 Redactie

Mercedes verwacht mooie strijd vooraan het veld


Het Formule 1 team van Mercedes hanteert al jaren dezelfde strategie tijdens de winter. In de luwte rijdt het ronde na ronde tijdens de wintertests. Nooit maakt het team zich ook maar een moment druk over de snelste tijden. En de favoriet voor de titel? Nee, dat is nooit het team van Mercedes.

"We starten het nieuwe Formule 1 seizoen met de gedachte dat er van alles mogelijk is na de introductie van nieuwe regels. We zagen dat ook in 2009 met Brawn die tot ieder verbazing de titel won." laat teambaas Toto Wolff weten.

"Het is de kunst om de verwachtingen goed te managen. Je moet ze niet te laag zetten, maar ze wel onder controle houden. Met de nieuwe regels start iedereen weer vanaf nul. We nemen onze concurrentie zeer serieus en we weten dat iedereen op zoek is naar de 'magic bullet'. Het zijn de beste mensen op hun vakgebied."

"We hebben een goede winter achter de rug. Mochten we nog niet de snelste zijn in Australië, dan moeten we analyseren waarom dat niet het geval is. We gaan de uitdaging graag aan."

De tijdens tijdens de wintertest zeggen Mercedes en Wolff niet zoveel. Desondanks verwacht Wolff dat de topteams dichter bij elkaar zitten.

"Wat we in Barcelona zagen is dat de marges tussen de topteams kleiner zijn geworden. We moeten afwachten hoe zich dat in Melbourne ontvouwd. We weten niet met hoeveel brandstof, gewicht of welke motorsettings onze concurrenten reden."

"Er is echter een oude gezegde: When the flag drops, the bullshit stops!"

Foto: Mercedes AMG F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen