Mercedes wil Honda helpen bij ontwikkeling motor, Red Bull is tegen

25 apr. 2017 16:09 Redactie

Red Bull vindt hulp aan Honda competitievervalsing


Mercedes wil Honda helpen bij het oplossen van de problemen met de motor. Het is in de Formule 1 niet gebruikelijk dat concurrenten elkaar helpen bij de ontwikkeling van een Formule 1 auto of motor.

In Bahrein waren er reeds de verhalen omtrent de steun van Mercedes aan de Japanse motorleverancier. De Duitse fabrikant zou kennis beschikbaar willen stellen zodat Honda de betrouwbaarheidsproblemen op kon lossen.

Tijdens de afgelopen dagen werd al bekend dat McLaren en de FIA het onderwerp 'Help Honda' op de agenda hebben gezet bij het overleg van de Formula 1 Strategy Group. Honda staat erg welwillend tegenover de hulp van haar concurrenten. Sinds de rentree in de F1 in 2015 kampt het merk met grote performance en betrouwbaarheidsproblemen.

Autosport.com meldt dat Mercedes als adviseur op wil treden en Honda informatie wil geven omtrent de elektronica en hybride systemen.

Concurrent Red Bull is fel tegen de hulp voor Honda. Het team is van mening dat het indruist tegen de intellectuele eigendomsrechten. Het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van de motor staat volgens Red Bull gelijk aan het leveren van een chassis aan een concurrent. Het is in de F1 niet gebruikelijk dat rivaliserende merken of teams elkaar helpen. Volgens de regels moeten de deelnemers zelf hun eigen auto ontwikkelen.

Volgens Autosport hebben Mercedes en Honda geen toestemming nodig van de andere teams om deze samenwerking aan te gaan. Het is niet vreemd dat Red Bull tegen het voorstel is, zij is er niet bij gebaat om extra concurrentie te krijgen, plus het team werd (bewust) gedwarsboomd door Mercedes in 2015. Het team van Max Verstappen klopte tevergeefs aan om de beschikking te krijgen over Mercedes motoren. Vanuit concurrentie oogpunt weigerde de Duitse autofabrikant. 

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen