Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Met deze ideeën kom jij de Formule 1-loze zaterdag prima door

Op zaterdag is er helaas geen Formule 1 te zien, aangezien Suzuka hermetisch is afgesloten vanwege tyfoon Hagibis. Gelukkig zijn er nog genoeg andere Formule 1-gerelateerde activiteiten die jij thuis kan doen om het ontstane gat op te vullen.

De F1-coureurs vermaken zich tijdens hun ongeplande vrije dag met een potje FIFA, met het bouwen van modelauto's en met nog veel meer andere activiteiten. Ook Formule 1-fans wereldwijd moeten plots op zoek naar andere activiteiten om de Formule 1-loze dag mee door te komen. Wij zetten een paar mogelijkheden op een rijtje waarmee jij het ontstane, gapende Formule 1-gat op kan vullen.

Formule 1-race(s) terugkijken

Ook het officiële Formule 1-kanaal weet dat iedereen verveeld thuis zit en zich afvraagt hoe deze dag te overleven valt. Daarom trakteren ze Formule 1-fans wereldwijd op een historische race. Op het Youtube-kanaal van F1 wordt namelijk op zondagochtend de memorabele Grand Prix van Japan van 2005 uitgezonden in zijn geheel. Race dus snel naar YouTube, zak onderuit en geniet van een prachtige race.

Speel onze Formule 1-quiz over de GP van Japan!

Natuurlijk is een leuke F1-quiz op zijn tijd ook heel leuk. Daarom maakte RacingNews365 er een over de GP van Japan. Speel hem hieronder!

Formule 1-films kijken

Ook aan Formule 1-films geen gebrek. Denk bijvoorbeeld aan de film Rush, die gaat over de titanenstrijd tussen Niki Lauda en James Hunt. Of geniet alvast van de trailer van de racefilm die volgende maand uitkomt (zie hieronder) over de strijd tussen Ford en Ferrari in 1966 tijdens de 24 uur van Le Mans. Mocht je liever een serie bingewatchen , dan raden wij de Netflix-serie genaamd Drive to Survive aan, die het afgelopen seizoen op een mooie manier in beeld brengt.

4aY0dW3hpRc

Formule 1-games spelen

Treed in de voetsporen van Max Verstappen, Lando Norris en de rest van hun generatie. Kruip achter de computer, PlayStation, Xbox of simulator en leef je uit in een virtuele raceomgeving. Of je nou een beginner bent of een doorgewinterde virtuele raceveteraan, het is altijd leuk om zelf over Formule 1-circuits te racen.

Formule 1-boeken lezen

Formule 1-boeken zijn er genoeg. In het Nederlands, in het Engels, het kan allemaal. Zo zijn er boeken met mooie verhalen uit de pits van onder anderen Jack Plooij en Olav Mol, maar aan biografieën is er ook geen gebrek. Zo hebben Kimi Raikkonen, Jenson Button, Mark Webber, Lewis Hamilton en nog veel meer coureurs hun eigen biografieën in de winkels liggen. Twijfel dus geen seconde en sprint naar je dichtstbijzijnde boekenwinkel, koop wat leesvoer en plof onderuit op de bank.

Formule 1-documentaires kijken

Tot slot kan je er ook voor kiezen om een serieuzere film te kijken: een documentaire. Ook hier zijn er enkele prachtige van gemaakt. Zo staat op Netflix een mooie documentaire over het Williams-team, maar er bestaat bijvoorbeeld ook prachtige documentaire over het leven van F1-legende Ayrton Senna. Er valt dus genoeg te doen om de Formule 1-loze dag toch Formule 1-rijk te maken voor jezelf. Heb je aan alle bovenstaande ideeën nog niet genoeg, dan kan je hieronder altijd nog meespelen met onze voorspelgame. Tot slot is ons laatste advies om vanavond lekker vroeg op stok te gaan en vannacht de wekker te zetten voor de kwalificatie en vervolgens de race.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden