Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Met deze wijzigingen wil Ferrari de jacht op Verstappen en Red Bull openen

Ferrari-teambaas Mattia Binotto ziet al helemaal voor zich hoe hij volgend seizoen een goede gooi naar de titel wil doen met Ferrari. Er moeten volgens hem twee belangrijke zaken verbeterd worden.

Ferrari verraste in het begin van het seizoen vriend en vijand met haar snelheid. Voorgaande jaren konden ze niet tot nauwelijks meestrijden om de titel, maar in de eerste paar races van dit jaar leken zij juist de favoriet te zijn. Het ging echter helemaal mis voor de Italiaanse renstal. Op verschillende vlakken ging er het één en ander fout, waardoor ze kostbare punten misliepen en Red Bull samen met Max Verstappen duidelijk de dominantere partij was. Uiteindelijk eindigde Ferrari in het klassement als tweede, zowel bij de coureurs als de teams.

Verbeteringen

Volgend seizoen is Ferrari erop gebrand om wel die titels te winnen, maar om dat te doen moet er nog het één en ander verbeterd worden, zo erkent teambaas Mattia Binotto in gesprek met onder meer RacingNews365. "Ik denk niet dat er slechts één (verbeterpunt, red.) is, want uiteindelijk ontstonden onze ups en downs door door verschillenden dingen. Ten eerste zou ik de betrouwbaarheid als topprioriteit willen stellen, want om te winnen moet je betrouwbaar zijn. Dat is dit seizoen niet altijd het geval geweest", begint Binotto tegenover onder andere RacingNews365 . "Het tweede is de snelheid van de auto, want hoewel we in de kwalificatie zeer competitief waren, is dat in de race zelf niet altijd het geval geweest. En onze racepace, of het nu bandenslijtage of pureracepace was, het was niet voldoende om voor een betere positie te vechten."

Binotto: "Dan kun je fouten permitteren"

Niet alleen wat betreft de betrouwbaarheid en racepace zit er nog verbetering in voor Ferrari, maar ook bij de pitstops en strategie. Meerdere keren dit seizoen werden daar kostbare fouten gemaakt. Binotto is van mening dat je die fouten kunt compenseren. "Ik denk dat dit de twee (verbeterpunten, red.) zijn, want als je een snelle en betrouwbare auto hebt, dan kun je inderdaad fouten maken bij de strategie en pitstops, want die kun je dan altijd compenseren doordat de auto zelf snel en betrouwbaar is." "Dus dat is waar we onze inspanningen op moeten richten, wetende dat er nog steeds ups en down voorkomen bij de strategieën en misschien andere beslissingen die we hebben genomen in een raceweekend. Maar we zullen ook die zeker gaan evalueren en verbeteren."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'