Michael Schumacher geëerd met benefietwedstrijd

06 mei 2017 12:41 Redactie

Champions of Charity organiseert benefietwedstrijd voor Michael Schumacher


Zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher zal binnenkort met een benefietwedstrijd worden geëerd. De organisatie 'Champions of Charity' organiseert een voetbalwedstrijd dat in het teken staat van de Duitser.

Het is alweer drie en half jaar geleden dat Michael Schumacher ernstig gewond raakte bij een ski-ongeluk. Tot op de dag van vandaag is de gezondheidssituatie van de Duitser niet bekend, er is enkel bekend dat Schumacher ernstig hoofdletsel heeft opgelopen.

Onder het motto 'Keep Fighting' werd een initiatief gestart om de gewonde wereldkampioen te helpen. De opbrengsten van de benefietwedstrijd zullen deels naar dit initiatief gaan. Het andere deel zal gedoneerd worden aan The Dirk Nowitzki Foundation, een stichting die kansarme kinderen helpt.

Ook Mick Schumacher, de zoon van Michael Schumacher, zal aanwezig zijn tijdens de wedstrijd in Mainz op 3 juli. "Het is leuk en nuttig tegelijkertijd. Ik ben blij dat Dirk en alle toeschouwers er hetzelfde over denken. Ik kijk uit naar een erg leuke wedstrijd", aldus Mick.

Mika Hakkinen, de oude rivaal van Schumacher, heeft al bevestigd aanwezig te zijn. Daarnaast zal voetballer Miroslav Klose ook deelnemen aan de wedstrijd. Meer informatie over de wedstrijd kun je vinden op www.champions-for-charity.de.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen