Mick Schumacher is nog niet klaar voor de Formule 1

13 apr. 2017 16:30 Redactie

Mick Schumacher heeft meer tijd nodig om in de Formule 1 te komen


Op de schouders van Mick Schumacher rust een zware last. Als zoon van zevenvoudig wereldkampioen, Michael Schumacher, wordt van hem verwacht dat hij binnen afzienbare tijd in de voetsporen van zijn vader treedt.

Natuurlijk opent zijn beroemde achternaam de nodige deuren voor de jonge Duitser maar of hij het ook daadwerkelijk schopt tot de Formule 1 is afwachten. In vergelijking met bijvoorbeeld Max Verstappen is Schumacher een relatieve laatbloeier. De Nederlander was amper zeventien toen hij zijn debuut al maakte in de Formule 1. Ook Lance Stroll behoort met zijn achttien jaar tot één van de jongste debutanten ooit.

Zelf denkt Mick Schumacher dat hij op dit moment nog niet klaar is voor de Formule 1. Een eerlijk antwoord van de tiener die dit jaar zijn opwachting maakt in de Formule 3. Deze klasse wordt algemeen gezien als de opstap naar de Formule 1. Ook Verstappen, Ocon en Stroll kwamen vanuit deze klasse in de koningsklasse van de autosport terecht. Ook Schumacher hoopt dezelfde route af te leggen.

In een interview met de Duitse krant Handelsblatt vertelde hij het volgende:

"Het is mijn eerste jaar in de Formule 3. Ik moet nog veel leren en moet gewoon proberen de beste rookie te worden. Op dit moment doe ik gewoon mijn ding. Ik moet mijzelf als coureur nog bewijzen en in de toekomst verder ontwikkelen. Max en Lance hebben al op jonge leeftijd de overstap naar Formule 1 gemaakt. Zo ver ben ik echter nog niet."

Natuurlijk houden topteams als Mercedes en Ferrari de zoon van de grote Schumacher in de gaten. De jonge Schumacher is in ieder geval blij met deze aandacht.

"Ja, natuurlijk is dat fijn, want dat betekent dat ik goed bezig ben. Ik doe altijd mijn uiterste best en wil dan ook graag tegen de beste coureurs rijden. En ja, die rijden allemaal in de Formule 1."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen