Mika Häkkinen in dienst bij McLaren als ambassadeur

16 mrt. 2017 13:51 Redactie

Mika Häkkinen keert terug bij zijn oude liefde, McLaren


De Fin, Mika Häkkinen, treedt per direct in dienst bij McLaren als ambassadeur. Häkkinen keert daarmee terug bij het team waarmee hij ooit twee keer wereldkampioen werd.

Häkkinen was in de periode van 1993 tot 2001 actief voor McLaren. Hij reed er in totaal 130 races waarvan hij er twintig won. In 1998 en in 1999 pakte hij zelfs de wereldtitel samen met McLaren. Inmiddels is de Fin al weer heel wat jaartjes gestopt en zagen we hem vooral op de achtergrond. Ook was hij actief betrokken bij de deal van zijn landgenoot, Valtteri Bottas, met Mercedes. Nu is hij dus per direct door McLaren aangesteld als ambassadeur en zal hij nauw gaan samenwerken met Zak Brown, de directeur.

In een verklaring laat Häkkinen weten erg uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging.

"Ik heb dit team altijd beschouwd als mijn thuis in de Formule 1. Nog steeds heeft McLaren een grote plaats in mijn hart. De afgelopen jaren waren bepaald niet gemakkelijk voor het team. Maar het is slechts een kwestie van tijd voordat McLaren weer meestrijd om de prijzen. Daar ben ik echt van overtuigd en daar wil ik ook mijn steentje aan bijdragen."

De 'Flying Finn' zoals de bijnaam van Häkkinen luidt, heeft de afgelopen jaren nog veelvuldig contact gehad met zijn vroegere werkgever. De beslissing om terug te keren was dan ook bepaald geen lastige.

"Het was voor mij een makkelijke beslissing om terug te keren bij McLaren. Ik heb nog steeds contact met het team en ken veel werknemers nog. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Zak Brown. We hebben meerdere keren met elkaar gesproken over wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zak is duidelijk bezig om van McLaren weer een succesvol team te maken. Ik ga in de komende jaren nauw met hem samenwerken om dit te bereiken."
Foto: André Zehetbauer

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen