'Misschien is iemand in Afrika sneller dan ik"

05 jun. 2017 10:30 Redactie

Max Verstappen zich goed bewust van eigen talent


Max Verstappen maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de hoogste tak van de autosport. Te jong, te onervaren en waarschijnlijk te roekeloos.

De kritiek was stevig maar verstomde al vrij snel. Verstappen demonstreerde vanaf zijn eerste race dat hij een plek verdient in de Formule 1. Meerdere teams hadden hem op de radar toen hij in de Formule 3 reed waar hij overigens 10 races won. Het was echter Red Bull Racing dat het aandurfde om het jonge talent vast te leggen en direct in het diepe te gooien. Velen zien in hem dan ook de opvolger van Sebastian Vettel als jongste wereldkampioen ooit. Ook Vettel deed dit bij de Oostenrijkse renstal.

In gesprek met Autocar vertelt Verstappen dat hij zich daar absoluut niet mee bezig houdt.

"Het gaat niet om Sebastian. Het had elke coureur kunnen zijn die de titel won met die auto. Red Bull is gewoon een geweldig team en zij durven het aan om jonge rijders een kans te geven in de Formule 1."

Natuurlijk wil Verstappen graag wereldkampioen worden maar op welke leeftijd dat dat gebeurt, maakt hem niet uit.  Daar houdt de 19-jarige Nederlander zich totaal niet mee bezig. Voor hem telt maar één ding.

"Rijden in een snelle auto. Dat is wat ik leuk vind, iedere keer als ik in de auto stap. Zolang ik races kan winnen en uiteindelijk voor de wereldtitel kan gaan, maakt het mij niet uit op welke leeftijd dat gebeurt. Ik jaag niet echt op dat record."

Op de vraag of hij de snelste Formule 1 coureur is, blijft het lang stil maar dan antwoordt Verstappen op zijn eigen droge manier.

"Lastig te zeggen. Misschien is iemand in Afrika wel sneller als ik, dat weet je niet..."

Om daar vervolgens aan toe te voegen: "Als coureur barst je van het zelfvertrouwen!"
Foto: Clive Mason/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen