Missie geslaagd voor Ocon: eerste WK-punt is binnen!

26 mrt. 2017 13:47 Redactie

Esteban Ocon houdt zijn doelstelling in zicht


Voordat het seizoen begon was de doelstelling van Esteban Ocon duidelijk: WK-punten halen in elke wedstrijd. Die doelstelling blijft na de eerste Grand Prix nog haalbaar voor Ocon. Hij behaalde het eerste WK-punt in zijn carrière.

"Mijn eerste WK-punt scoren in Australië voelt als een beloning na een lastig eerste weekend", aldus Ocon na afloop van zijn eerste wedstrijd voor Force India. Esteban Ocon spendeerde bijna de gehele race in de buurt van Fernando Alonso, die zich verrassend goed staande wist te houden rond de 10e plek. Tegen het einde van de race trok Esteban Ocon aan het langste eind, waardoor hij zijn eerste punt scoorde.

"Ik heb bijna de gehele race in de buurt van Fernando gereden, we reden al wiel tegen wiel in de eerste ronde. Hij bleef me toen net voor maar ik heb hem daarna de gehele middag opgejaagd. Het was een intensief gevecht, omdat Fernando een exceptionele coureur is en het voor mij lastig was om dicht achter hem te rijden en hem in te halen", aldus Ocon.

"Uiteindelijk kon ik een gat vinden tegen het eind van de wedstrijd in bocht één. Dat was het beslissende moment in mijn wedstrijd en bracht me in de punten. Ik ben erg blij met het resultaat en ik heb heel veel geleerd in dit eerste weekend met mijn nieuwe team. Laten we hopen dat dit punt het eerste van velen is in 2017", besluit een gelukkige Ocon.

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen