Moeder Max Verstappen: "Ik ben ongelofelijk trots op Max"

27 mei 2017 09:50 Redactie

Sophie Kumpen steunt haar zoon dit weekend in Monaco


Dit raceweekend in Monaco kan Max Verstappen onder meer rekenen op de steun van zijn grootste fan, namelijk zijn moeder. Sophie Kumpen is niet vaak bij een race aanwezig. Dit weekend maakt zij echter een uitzondering.

Zoals gezegd is Sophie Kumpen geen vaste waarde in de pitbox van Max Verstappen. Veel liever kijkt ze de races van haar zoon in haar eentje thuis. In Monaco is ze wel van de partij en wordt ze uitgebreid aan de tand gevoeld door de redactie van Verstappen.nl

Tijdens haar huwelijk met Jos Verstappen raakte Kumpen natuurlijk al goed bekend met het stratencircuit in Monaco. Het stel heeft er zelf ook een jaartje of zes gewoond. Nu haar zoon er zelf ook een appartement heeft, is het dé gelegenheid om hem op te zoeken.

"Ik heb de race in Monaco altijd een mooie Grand Prix gevonden. Er wordt gewoon lekker in de stad zelf geracet. Nu Max er woont, is het voor mij ook fijn om dan even wat tijd met en bij hem door te brengen."

Het nieuwe Formule 1 seizoen verloopt voor Verstappen nog wat wisselvallig. De jonge Nederlander heeft helaas in twee van de vijf races de finish niet gehaald. Daar staat natuurlijk zijn knappe derde plaats in China weer tegenover.

Op de vraag wat Sophie Kumpen tot nu toe van het seizoen van haar zoon vindt, antwoordt ze: "Max leert elke wedstrijd, je ziet hem groeien als rijder en tot nu toe doet hij het gewoon erg goed. Hij is een genot om naar te kijken. Ook is het een coureur die extra spanning meebrengt, je bent gewoon benieuwd wat hij dit keer weer gaat doen. Dat is ook één van de redenen waarom men weer graag naar de Formule 1 kijkt. Max laat de sport weer leven, zeker in Nederland!"

Over haar verwachtingen voor de race in Monaco laat ze zich echter niet uit. Wel weet ze één ding heel zeker.

"Ik voorspel liever niet wat hij dit weekend gaat doen. Wel weet ik gewoon dat Max iedere race het maximale eruit haalt en meer dan zijn best kan hij niet doen."

Tenslotte laat ze nog haar moederhart spreken en hoopt ze dat haar zoon niet teveel zal veranderen door zijn succes.

"Ik ben als moeder van Max natuurlijk ontzettend trots op wat hij allemaal al heeft bereikt. Ik hoop echter wel dat hij blijft zoals hij nu is. Een nuchtere, rustige, lieve en sympathieke jongeman. Natuurlijk is ons leven hierdoor veranderd maar we genieten van ieder moment. Hopelijk kan Max nog veel mooie dingen laten zien!"
Foto: Twitter Max Verstappen

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen