Mogelijk Honda coureur voor Sauber in 2018

02 mei 2017 08:14 Redactie

Samenwerking tussen Honda, Sauber en McLaren in 2018


De Formule 1 team van Sauber en motorleverancier Honda sloten dit weekend een deal voor de levering van motoren in 2018. De deal gaat nog een stapje verder, want het Zwitserse team krijgt mogelijk ook een coureur van Honda.

In de talentenpool van Honda zitten diverse coureurs die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Sauber teambaas Monisha Kaltenborn vindt het nog te vroeg om over de rijdersbezetting voor 2018 te spreken. "Het is nu nog te vroeg om over volgend seizoen te spreken, maar bij dit soort onderhandelingen neem je deze opties wel mee."

"Het is onze verantwoordelijkheid dat we over de best mogelijke line-up beschikken."

Een van de namen die wordt genoemd is die van Nobuharu Matsushita die momenteel uitkomt in het Formule 2 kampioenschap.

Op technologisch vlak werkt Sauber volgend seizoen samen met McLaren. Zo krijgt het onder meer een versnellingsbak van McLaren, maar wordt er ook gesproken over diverse andere onderdelen. Auto Motor und sport spreekt zelfs over de complete achterkant van de auto.

De samenwerking moet Honda de mogelijkheid geven om de motoren sneller te ontwikkelen en stabiliteit te bieden. Onduidelijk is op dit moment of McLaren afscheid neemt van Honda na dit jaar. Er gaan diverse, sterke, geruchten dat de Britse renstal overstapt naar Mercedes.

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen