Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mogelijk krijgt controversiële actie Verstappen op Hamilton toch nog een staartje

Max Verstappen en Lewis Hamilton gingen in Brazilië het gevecht met elkaar aan. Het werd een gevecht waar lang over na zou worden gepraat. Nog steeds houdt het de gemoederen een beetje bezig. Volgens Carlos Sainz zal er deze winter nog volop over worden nagepraat en ook Fernando Alonso hoopt dat er een oplossing komt.

De dagen na de Braziliaanse Grand Prix werd er constant gepraat over het gevecht tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen in de 48e ronde van de race op Interlagos. De razendsnelle Brit kwam aan de staart van de Red Bull-coureur, die zich met hand en tand verdedigde. Daarbij remde hij diep in en kwamen beide coureurs naast de baan. Mercedes wilde graag een straf zien, maar die kwam er niet, nadat de stewards de situatie hadden bekeken. Toen er nieuwe beelden naar buiten kwamen, enkele dagen na de race, vroeg het team van Hamilton een right of review aan, maar die werd afgewezen. Daarmee leek de zaak afgedaan, maar vele coureurs waren niet tevreden. Niet dat ze per se een straf wilden voor de Nederlander, maar ze vonden wel dat de consistentie ver te zoeken was. De meesten waren namelijk in de war over de regels waar ze zich aan moeten houden tijdens een gevecht.

1459946977047760904

Lewis Hamilton vs. Max Verstappen voor de leiding in de wedstrijd Under investigation... #ZiggoSportF1 #F1 #BrazilGP pic.twitter.com/DLpynwqTRW — Ziggo Sport Racing (@ZS_Racing) November 14, 2021

Masi: "De regels zijn helder"

Op de vrijdag voor de Qatarese Grand Prix gingen de coureurs op gesprek met FIA-wedstrijdleider Michael Masi. Het voorval in Sao Paulo stond als vrijwel enige punt op de agenda, maar na afloop waren niet alle coureurs tevreden. Verstappen was dat wel, maar Hamilton riep juist dat ' iedereen behalve Max meer duidelijkheid wilde hebben'. Volgens wedstrijdleider Michael Masi was alles inderdaad duidelijk gemaakt , maar kan de FIA simpelweg niet altijd hetzelfde oordelen. Eenzelfde situatie op een ander circuit of met andere stewards zou namelijk zomaar wel een straf opgeleverd kunnen hebben.

Gesprekken tijdens de winterstop

Een andere coureur die nog steeds verward was ondanks de gesprekken met de FIA, is Carlos Sainz. De Ferrari-coureur zegt dat er in de winter nieuwe gesprekken zullen komen tussen de coureurs en de FIA, waardoor er in aanloop naar het nieuwe seizoen meer duidelijk zal worden, zo hoopt de Spanjaard. "Het is nog steeds niet heel duidelijk hoe we het als coureurs qua racen aan moeten pakken. Iedereen zal de coureurs wel al gehoord hebben over dit onderwerp, want we weten eigenlijk niet wat er nou race per race allemaal kan gebeuren." "Het heeft er echter alle schijn van dat er in de winter uitgebreider zal worden gesproken over de manier waarop we met elkaar kunnen racen. Hopelijk zal dat voor wat meer duidelijkheid zorgen." Zijn landgenoot Fernando Alonso hoopt dat er inderdaad verbetering op zal treden. "Het moet consistenter, daar zijn we het allemaal over eens. We hebben zwart-witte regels nodig, want momenteel zijn ze grijs. Soms profiteer je ervan, soms ben je de idioot. Laten we zien of we het samen kunnen verbeteren", aldus de kersverse podiumfinisher.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden