Monaco krijgt in 2018 een nieuwe pitstraat

06 jun. 2017 16:05 Redactie

De pitstraat van Monaco gaat flink op de schop


De GP van Monaco geldt natuurlijk als de absolute klassieker op de Formule 1 kalender. Toch wordt het weleens tijd dat het circuit onder handen wordt genomen.

Met name de krappe pitstraat is bij veel teams een doorn in het oog. Het is echt altijd een kwestie van passen en meten waarbij de engineers continu in een kleine ruimte werkzaam zijn. Vanaf 2018 kunnen de teams opgelucht adem halen want de pitstraat wordt dan flink verbouwd.

Het Duitse Bild meldt dat niemand minder dan Prins Albert van Monaco dit tijdens het raceweekend in Monaco aan vrienden zou hebben verteld. Volgens de Bild waren deze plannen er ook al voor dit jaar.

"Monaco had eigenlijk de nieuwe pitstraat al gereed willen hebben voor 2017. Maar men kon niet garanderen dat de nieuwe pitstraat op tijd klaar zou zijn voor de race van dit jaar. Vandaar dat het project is uitgesteld naar 2018."

De organisatie van de GP van Monaco, de Automobile Club de Monaco, heeft dit inmiddels bevestigd.

"Ja, het klopt inderdaad. De pitstraat wordt verbouwd. De nieuwe pitstraat krijgt straks twee verdiepingen waardoor de teams straks over meer ruimte beschikken."
Foto: Formula 1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen