Mooie zege Sebastian Vettel, Verstappen vijfde in Australië

26 mrt. 2017 08:31 Redactie

Sebastian Vettel doorbreekt dominantie Mercedes! Max Verstappen vijfde in GP Australië


Sebastian Vettel is winnaar geworden van de Grand Prix van Australië. De Duitser pakte Hamilton bij de eerste pitstops en reed vervolgens onbedreigd naar de zege. Max Verstappen haalde het maximale uit zijn Red Bull en finishte als vijfde.

De start verliep probleemloos voor de topcoureurs die allemaal hun positie wisten te behouden. Achterin was het Marcus Ericsson die spinde samen met Kevin Magnussen. De Haas coureur liep een lekke band op en Ericsson kon zijn weg vervolgen na een uitstapje door de grindbak. Daniel Ricciardo wist met twee ronden achterstand alsnog van start te gaan, maar reed vanzelfsprekend een kansloze race en viel halverwege de wedstrijd uit.

In de openingsfase van de race wist Sebastian Vettel goed bij te blijven aan Lewis Hamilton en het duo liep weg bij Valtteri Bottas. Deze fase van de race stond niet bol van de actie en na tien ronden stond er pas één inhaalactie op de teller. Lance Stroll wist de zeventiende positie over te nemen van Marcus Ericsson.

Max Verstappen kon het tempo van Kimi Raikkonen aardig bijhouden, maar beide coureurs verloren één seconde per ronde ten opzichte van Hamilton en Vettel. In de vijftiende ronde was Romain Grosjean de eerste uitvaller van de race. Vanaf een mooie zevende positie viel de Fransman uit, rijdende voor het team van Haas F1.

Onder druk van Vettel was het Hamilton die als eerste uit de top vijf zijn stop maakte en wisselde naar de zachte banden. De Mercedes coureur viel terug tot de vijfde positie achter Max Verstappen. De Brit verloor veel tijd op Vettel die een stop maakte en de leiding behield in de race! Bij het uitkomen van de pits waagde Max zijn kans bij de Ferrari, maar de Duitser verdedigde goed en liep daarna snel weg van het duo Verstappen en Hamilton.

Na 25 ronde maakte Verstappen zijn enige stop waardoor Hamilton weer vrij baan had richting Vettel. Het gat was inmiddels opgelopen tot zes seconden en de Brit moest beginnen aan een inhaalrace, maar kon geen vuist maken tegen de ontketende Duitser. Iedere ronde liep Vettel een paar tienden uit en met 15 ronden te gaan bedroeg het gat 15 seconden.

Max Verstappen haalde het maximale uit zijn supersoft banden en reed het gat van 10 seconden richting Kimi Raikkonen dicht, maar kon niet aanvallen. Vooraan hiel Vettel de race makkelijk onder controle. Hamilton en Bottas waren niet bij machte om een vuist te maken richting Ferrari. 

De mooiste actie van de race kwam op naam van Esteban Ocon die op mooie wijze voorbij ging aan Fernando Alonso. Het was een van de spaarzame inhaalacties tijdens een GP van Australië die niet bol stond van de acties. 

Sebastian Vettel was uitzinnig van vreugde met zijn eerste overwinning sinds de GP van Singapore 2015! Het team van Ferrari maakte de snelle tijden van de wintertest in Australië waar en de fans mogen hopen op een mooi gevecht tussen Hamilton en Vettel tijdens dit seizoen.

Achter dit duo maakte Bottas het podium compleet. De vierde plaats was er voor de kleurloze Kimi Raikkonen die Max Verstappen net achter zich wist te houden. 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen