Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Motorfabrikanten F1 moeten potentiële nieuwkomers op weg helpen

De bestaande motorfabrikanten van de Formule 1 moeten in de toekomst nieuwe inschrijvingen helpen wegwijs te maken te maken in de Formule 1.

De Formule 1 verwelkomt maar wat graag nieuwe motorfabrikanten in de sport, maar zag de drempel daarvoor aanzienlijk in hoogte toenemen toen duidelijk werd dat de motorreglementen voor 2021 nagenoeg onveranderd zouden blijven.

Cosworth, Porsche en Aston Martin toonden interesse in de Formule 1 in de veronderstelling dat de regels wél op de schop zouden gaan, maar zagen van toetreding af toen bleek dat alles bij het oude zou blijven. Om die drempel opnieuw voor nieuwkomers te verlagen heeft de Formule 1 een compromis gesloten met de teams: "Er komen regels waarin staat beschreven dat bestaande motorfabrikanten potentiële nieuwkomers op weg moeten helpen door het uitwisselen van onderdelen en kennis", aldus Ross Brawn in gesprek met F1.com . "Hoewel het niet zo'n radicale maatregel is als het veranderen van de motorformule, is het een stap in de goede richting. De huidige fabrikanten hebben erkend dat ze niet langer het alleenrecht voor de Formule 1 moeten claimen en dat ze de toetreding van nieuwe partijen moeten stimuleren in plaats van tegenhouden."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'