Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Motorupgrade Renault brengt Max Verstappen slechts 15 PK

Max Verstappen en Daniel Ricciardo krijgen er bij de Grand Prix van Canada slechts 15 PK bij van motorleverancier Renault. De grote upgrade waar al sinds de start van het seizoen naar uit wordt gekeken, dreigt wederom een teleurstelling te worden.

Het gebrek aan motorvermogen blijft de achilleshiel van Red Bull. De RB14 van Verstappen en Ricciardo presteert uitstekend, maar wordt continu achtervolgd door een gebrek aan PK's. Op de rechte stukken verliest Red Bull iedere Grand Prix veel tijd op Mercedes en Ferrari. Het tijdsverlies loopt uiteen van enkele tienden tot ruim een halve seconde per ronde, afhankelijk van het circuit. Daarnaast beschikt Renault niet over een krachtige 'party mode' tijdens de kwalificatie, waarmee Max en Daniel het vermogen gedurende de cruciale ronden op kunnen schroeven. Mede hierdoor heeft het team een abonnement op de derde startrij.

De 'grote' upgrade van Renault in Canada zou het gat met de top moeten verkleinen, maar in Spanje werd bekend dat de upgrade slechts 15 PK meer oplevert. Honda komt daarentegen met een upgrade van 30 PK en ook van Mercedes en Ferrari wordt een upgrade verwacht. De algehele verwachting is dan ook dat de verbeterde Renault-krachtbron nauwelijks netto tijdwinst oplevert voor Verstappen en Ricciardo. Ondertussen kijkt Red Bull achter de schermen van zusterbedrijf Toro Rosso mee naar de ontwikkeling van de Honda-motor. Alles wijst erop dat de Japanse krachtbron volgend seizoen in de Red Bull komt te liggen, mits de Canada-upgrade van Honda haar belofte inlost.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin