Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nürburgring wil Formule 1 race terug op F1-kalender

Keert de Formule 1 nog terug naar de Nürburgring? Als het aan de fans ligt wel, maar de laatste race dateert alweer uit 2013. Financiële problemen zorgden ervoor dat de Duitse GP niet langer verreden werd op het bekende circuit. De organisatoren proberen nu echter om de race terug te halen.

Het goede nieuws voor de Duitse fans is dat er in 2018 weer een Grand Prix is. Deze wordt verreden op het circuit van Hockenheim. Sinds Bernie Ecclestone van het toneel is verdwenen gloren er weer mogelijkheden voor andere circuits. Liberty Media staat open voor het behoud van het 'Formule 1 erfgoed' en legendarische namen als de Nürburgring horen daar ook bij. Vertegenwoordigers van het circuit hebben eerste verkennende gesprekken gevoerd met Liberty Media.

De Duitse omroep WSR meldt dat Mirko Markfort tijdens de GP van Abu Dhabi heeft gesproken met de F1-eigenaren over een terugkeer van de F1 naar de Nürburgring. Een mogelijke optie daarvoor zou 2019 zijn. De komende maanden voeren de beide partijen meerdere gesprekken met elkaar, waarbij er ook gekeken wordt naar de financiële haalbaarheid. In 2013 werd voorlopig de laatste F1-race op de Nürburgring verreden. Destijds won Sebastian Vettel voor thuispubliek.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie