Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nürburgring wil in 2019 terugkeren op Formule 1 kalender

Sinds het verdwijnen van de Nürburgring in 2013 is de toekomst van de Duitse Grand Prix ieder jaar onzeker. In 2015 en 2017 was er zelfs helemaal geen Duitse Grand Prix. De Nürburgring heeft de ambitie om volgend jaar terug te keren in de Formule 1.

Na het toevoegen van relatief saaie circuits, zoals Sochi, snakt de Formule 1 naar de terugkeer op een nostalgische locatie. De Nürburgring wil die kans benutten en is druk bezig met een eventuele terugkeer in 2019. Het circuit heeft lang gekampt met financiële problemen maar is in gesprek met Liberty Media over een terugkeer op de kalender. Dat laat eigenaar Mirco Markfort weten. ''We willen Formule 1 terughalen naar de Ring. Als het mogelijk is zelfs al in 2019' ' zegt hij in gesprek met Express.

Markfort waarschuwt wel dat de terugkeer alleen mogelijk is wanneer er rekening wordt gehouden met de economische factoren. ''Het business model van Ecclestone is gedateerd. Dit valt niet alleen op te vangen met de ticketinkomsten.'' Om een terugkeer mogelijk te maken worden er de komende tijd meerdere gesprekken ingepland met Liberty Media topman Chase Carey. Daarbij moet ook rekening gehouden worden met het circuit van Hockenheim dat dit jaar de GP van Duitsland organiseert. Onduidelijk is of de beide Duitse circuits de Grand Prix om en om willen organiseren, of dat beide races op de kalender komen te staan.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie