Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1

Honda is na het F1-seizoen van 2021 officieel uit de koningsklasse gestapt, maar de naam zal tijdens de GP van Japan prominent aanwezig zijn. Het Japanse automerk plakt haar naam aan de race in het thuisland.

Het avontuur van Honda in de Formule 1 zit er na het afgelopen seizoen officieel op. De voormalig motorleverancier van Red Bull zette ondanks het wereldkampioenschap van Max Verstappen een punt achter het project in de koningsklasse, al worden de 'Red Bull Powertrains' motoren op papier nog onderhouden door de Japanners. Tijdens de Grand Prix van Japan maakt Honda echter een kleine 'comeback' in de koningsklasse. In de thuisrace voor het automerk zal de naam weer prominent aanwezig zijn als titelsponsor van de race. De 'Formule 1 Honda Grand Prix van Japan' wordt hiermee een tijdelijke herbeleving van het F1-avontuur.

Sinds het vertrek als motorleverancier van Red Bull en AlphaTauri is de naam Honda bijna nergens meer te bekennen in de F1. Op de bolides van onder andere Max Verstappen is nog een stickers met HRC, Honda Racing Corporation, terug te vinden. Verder is na 2021 het merk zo goed als verdwenen. Wat Honda precies gepland heeft tijdens de Grand Prix van Japan is nog niet duidelijk. Als titelsponsor van het evenement is het niet ondenkbaar dat er nog wat extra activiteiten plaatsvinden met de Japanse motorleverancier. De GP van Japan vindt dit jaar voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie weer plaats en zal verreden worden op zondag 9 oktober.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'