Nasr werkt aan een terugkeer in de F1 in 2018

27 apr. 2017 13:57 Redactie

Nasr hoopt terug te keren in de koningsklasse van de autosport


Felipe Nasr werd de redder van Sauber, maar werd vervolgens bedankt voor bewezen diensten. Toen zijn grootste sponsor afhaakte stond de Braziliaan ineens met lege handen. 

Dit seizoen zien we Nasr niet meer in actie. Een rol als derde rijder was mogelijk dit seizoen, maar was qua timing niet gunstig. De doelstelling is dan ook om in 2018 weer terug te keren op de grid.

"Ik ben er fysiek klaar voor en heb mijn trainingsprogramma afgewerkt. Hierdoor beschik ik over drie kilo extra spiermassa. Ik kan morgen instappen in een F1-auto mocht dat nodig zijn."

"Natuurlijk hoop ik op een terugkeer in de Formule 1 in 2018. Er zijn een aantal kansen en daar werken we nu hard aan." liet hij aan het Braziliaanse Globo weten.

De Braziliaan zit dit seizoen zonder contract, maar geeft aan dat hij als derde rijder actief kon zijn. Deze aanbiedingen legde hij echter naast zich neer. "Door alle onrust was de timing hiervoor niet goed."

In 2015 en 2016 kwam Nasr uit voor het Formule 1 team van Sauber. Tijdens zijn eerste seizoen maakt hij indruk en behaalde hij met een vijfde positie het beste resultaat voor het team. In 2016 verging het Sauber erg slecht, maar was het Nasr die in de voorlaatste race met een negende positie twee WK-punten behaalde. Hierdoor finishte het team als tiende in het WK, waardoor het tientallen miljoen aan premies binnenhaalde. Dit betekende wel het einde van het Formule 1 team van Manor dat het seizoen afsloot als elfde en deze broodnodige miljoenen misliep.

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen