© Red Bull

Nieuwsoverzicht

"Nederlandse fans moeten geduld hebben met Red Bull-Honda in 2019"

10 mrt. 14:30 Joe van Burik 0 reacties
De nieuwe Honda-motor voor Red Bull en Toro Rosso is een goed startpunt voor Formule 1-seizoen 2019, maar er is tijd nodig om die maximaal te kunnen benutten. F1-expert Marc Priestley is daarover relatief optimistisch.

"De nieuwe Honda-krachtbron ziet er redelijk betrouwbaar uit, dat is goed. We hebben geen supersnelle tijden gezien tijdens de tests, maar dat zegt ook niet veel", aldus Priestley in een interview met RacingNews365 om zijn boek De Monteur toe te lichten, over zijn verleden als mecanicien bij McLaren. "Toen ik nog bij McLaren werkte, moesten we altijd lachen om de berekeningen van media en fans op basis van testuitslagen."

Red Bull en Honda kijken zeer tevreden terug op de tests op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Honda F1-baas Toyoharu Tanabe merkte naar aanleiding daarvan alleen op dat er wat aangepast moest worden aan manier waarop de motor achterin de auto past.

Priestley: "Daarvoor moesten ze wat nieuwe onderdelen ontwerpen. Maar dat is niets geks. Dus positief gezegd ziet het er betrouwbaar en best snel uit. Als Red Bull en Honda dat kunnen finetunen, evenals eventuele andere problemen zoals vermeende vibraties, is dat top. Van daaruit kun je goed verder werken."

Volgens de voormalig McLaren-technicus bevindt de renstal van Max Verstappen en Pierre Gasly zich voor 2019 in een nieuw soort positie: "In het verleden was betrouwbaarheid op de eerste plek al een groot probleem. Nu dat niet aan de orde is, beginnen ze sterker dan de afgelopen jaren."

Red Bull is té optimistisch, dat moeten ze niet doen - McLaren maakte ook zulke claims
Marc Priestley

Red Bull-kopstukken Helmut Marko en Christian Horner hebben zich recentelijk veelvuldig zeer optimistisch uitgelaten over de Honda-krachtbron. Volgens Marko moeten er dit jaar zeker vijf Grands Prix mee gewonnen kunnen worden. Niet slim, stelt Priestley.

"Ze zijn té optimistisch. McLaren maakte niet lang geleden ook zulke claims. Dat moet je gewoon niet doen, want als het niet lukt, sta je voor aap. Al denk ik wel dat dit hun beste jaar in tijden kan worden."

Priestley besluit zijn visie op Red Bull-Honda met nóg een belangrijke waarschuwing: "De eerste circuits op de kalender liggen de auto van Red Bull niet. Pas na een race of vijf à zes gaan we echt zien wat het team kan. Dus de Nederlandse fans moeten wat meer geduld hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen