Newey: 'Red Bull heeft niet langer het beste chassis'

23 mei 2017 15:56 Redactie

Newey spreekt over stap vooruit voor Red Bull


De upgrade van de RB13 was een kleine stap vooruit voor Red Bull, maar het team had geen wonderen verwacht in Barcelona. 

In de week voor aanvang van de GP van Spanje werd er in Nederland nogal overdreven over de vernieuwingen aan de RB13 van Max Verstappen. Blogs openden dagelijks met dikke duim verhalen en uiteindelijk was de teleurstelling voor sommige fans dan ook groot. Geen 1,5 seconde winst, geen RB14, maar gewoon een kleine stap vooruit.

"Het was een kleine stap vooruit, conform onze verwachting. In de diverse media werd het erg opgeblazen," laat Newey aan Motorsport.com weten. 

"Red Bull heeft nog werk voor de boeg en we moeten gewoon zo hard mogelijk werken. Het zou nooit een wonderbaarlijke stap vooruit worden, want die bestaan niet."

Voor het F1-team van Red Bull is het nadelig dat ze kampen met een tekort aan vermogen, maar Newey is eerlijk in zijn oordeel: Het is niet alleen Renault dat tekort schiet.

"Het is ongeveer 50/50 tussen Renault en ons wat we tekort komen. Wij moeten ons werk verrichten en vertrouwen dat Renault zijn deel doet."

Monaco was vorig jaar een uitstekende GP voor Red Bull. Daniel Ricciardo veroverde de pole en was op weg naar de zege. Een totaal mislukte pitstop gooide roet in het eten. Zondag racen Verstappen en Ricciardo wederom door de straten van het Prinsendom. De verwachtingen zijn hooggespannen bij de fans.

"Vorig jaar hadden we een goed chassis, waardoor we in Monaco in staat waren om te schitteren. Dit jaar beschikken we niet over het beste chassis, dus ik schat onze kansen kleiner in dan vorig jaar. We moeten ons herstellen en dan in Singapore onze kans pakken."

Max Verstappen zal er veel aangelegen zijn om de race uit te rijden. De Nederlander was vaak snel in Monaco, maar stond meermaals in de vangrail.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen