Nico Hulkenberg: 'Blij dat ik over paar dagen weer in de auto zit'

09 apr. 2017 11:20 Redactie

Hulkenberg kan hoge verwachtingen niet waarmaken


Voor Nico Hulkenberg liep de Grand Prix van China uit op een deceptie. Vooraf hoopte 'The Hulk' op wat regen en een onvoorspelbare race, zodat hij naar voren kon opstomen. De regen bleef uit, maar een onvoorspelbare en gekke race werd het wel. Toch kon Hulkenberg niet opstomen naar voren en eindigde hij zelfs buiten de punten.

Het ging voor Hulkenberg al fout in de beginfase van de Grand Prix, toen de Safety Car in de baan kwam. De Duitser kreeg een straf voor het inhalen onder de Safety Car, waardoor hij naar achteren terugviel. "Ik wilde Ericsson inhalen in de eerste bocht en op het moment dat ik hem voorbij was kreeg ik de melding dat er een Safety Car in de baan kwam. In mijn ogen was ik er al voorbij en heb ik dus niet ingehaald onder de Safety Car, maar dat maakt nu ook niet meer uit", aldus Hulkenberg tegenover de camera van Ziggo Sport.

Ook pakte de gok van Hulkenberg niet goed uit, door direct te wisselen naar de droogweerbanden. Hierdoor viel hij al in de eerste ronde terug en door de chaos die daarna volgde in de openingsfase kon hij niet profiteren van zijn droogweerbanden. "We hadden vandaag gewoon geen geluk. Ik denk dat de gok voor de droogweerbanden best goed uit had kunnen pakken, maar door de crash van Stroll en Giovinazzi verloor ik al mijn voordeel. Daarna zakte de temperatuur in mijn banden door de Safety Car en was het net alsof ik op ijs reed."

Gelukkig kan hij zich komend weekend al revancheren, tijdens de Grand Prix van Bahrein. "Het positieve is dat we vandaag veel gezien en geleerd hebben. Ik ben blij dat we over een paar dagen weer in de auto kunnen stappen en ons kunnen bewijzen", besluit Hulkenberg.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen