Nico Hulkenberg blij maar voorzichtig na zevende plek

15 apr. 2017 19:17 Redactie

Nico Hulkenberg bleeft déjà vu in Bahrein


Nico Hulkenberg kwalificeerde zich in Bahrein net als in China als zevende en was daar terecht tevreden mee. De Renault lijkt vooral over één ronde een sterke auto te zijn, maar moet zich nu ook gaan bewijzen in de wedstrijd.

Voor Hulkenberg was het dan ook geen totale verrassing dat hij zich weer als zevende, en dus eigenlijk 'best of the rest', kwalificeerde. "De auto voelde weer goed aan, net zoals in China. Dus ik wist wel dat ik weer ver kon komen vandaag, maar de zevende plaats is uiteindelijk wel beter dan verwacht. Ik ben heel blij met dit resultaat, het team heeft weer fantastisch werk gedaan."

Het was dus een déjà vu voor Hulkenberg, die een week eerder op precies dezelfde positie mocht starten. Toen liep de race echter uit op een drama. "Ondanks dat ik blij ben met dit resultaat, moeten we het nu gaan bewijzen in de wedstrijd. Vorige week was ik ook blij op zaterdag, maar was ik teleurgesteld op zondag. We hebben daar van proberen te leren en wat dingen veranderd, dus ik ben erg benieuwd hoe het morgen gaat", aldus Hulkenberg.

Voor Hulkenberg is het doel om morgen voor het eerst dit seizoen punten te scoren. Na een elfde en twaalfde plaats gaat hij nu voor de top 10. "Punten moet morgen zeker mogelijk zijn, maar we moeten er wel voor knokken. Het zal er vooral om gaan hoe we met de banden omgaan, dat is vrij cruciaal hier", besluit The Hulk.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen