Nico Hulkenberg neemt het op voor Palmer: 'Hij heeft het zwaar'

29 apr. 2017 18:15 Redactie

Palmer: 'Ik ging vol over de kerb en verloor de controle'


De verschillen tussen de Renault-coureurs Nico Hulkenberg en Jolyon Palmer zijn dit seizoen gigantisch. Daar waar de Duitser zijn klasse toont, heeft zijn teamgenoot erg veel problemen en crashes.

Voor de camera's van Ziggo zagen we een tevreden Hulkenberg die zichzelf als achtste kwalificeerde.

"Heel goed? Nee, het is gewoon goed. Dit was het maximale wat er met onze auto mogelijk was vandaag. Williams is met Felipe Massa te snel en mijn doel was om voor de Force India's te staan. Dat is gelukt."

'De Hulk' neemt het wel op voor teamgenoot Palmer die het zwaar te verduren heeft na weer een crash.

"Hij heeft het heel moeilijk en heeft veel problemen gehad dit jaar. Er is altijd wel iets aan zijn auto waardoor hij veel tracktime mist. Ik kan wel begrijpen dat het niet zo makkelijk is voor hem."

Jolyon Palmer zelf baalde als een stekker. De Brit wordt compleet om zijn oren gereden door Hulkenberg en maakt daarnaast teveel fouten.

'Het is weer een van deze dagen. Het gaat op dit moment niet lekker voor me. Ik werk hard om het op te lossen.'

Dit weekend werd Palmer wederom achtervolgd door technische problemen. De derde vrije training ging aan hem voorbij en tussen de training en de kwalificatie door werd de powerunit vervangen. Tijdens de kwalificatie probeerde de Brit tevergeefs om de verloren tijd goed te maken: 

"Ik pushte hard om de verloren tijd goed te maken, ik ging er vol voor. Ja het was duidelijk dat ik niet zo over die kerb kon. Toen ik er vol over ging verloor ik de tractie en stond ik in de muur."

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen