Nico Hulkenberg neemt Renault op sleeptouw

21 apr. 2017 10:54 Redactie

Hulkenberg verwacht dat er nog meer zit in de R.S. 17 van Renault


Nico Hulkenberg liet de eerste drie races duidelijk zien waarom hij de absolute kopman van Renault is. Teamgenoot Jolyon Palmer krijgt tijdens ieder GP-weekend weer een tik op zijn neus. 'De Hulk' neemt het team op sleeptouw en heeft veel vertrouwen in de R.S.17.

De eerste drie races brachten nog niet het gewenste aantal WK-punten voor Renault. Het team zit er tijdens de kwalificaties prima bij, maar weet nog niet te scoren tijdens de races. In Bahrein was het Nico Hulkenberg die de eerste punten van het seizoen behaalde. Daar waar concurrenten als Force India, Williams en Torro Rosso al dikke punten hebben gescoord, staat de teller voor Renault nog slechts op twee schamele WK-punten.

"We moeten ons in de toekomst nog verder ontwikkelen. Het gedrag van onze auto moet verbeteren door nieuwe onderdelen en upgrades. Mijn verwachting is dat de technische mensen van het team daarin gaan slagen."

"Mijn taak is om het team in de juiste richting te wijzen. Er is nog veel werk te verzetten, maar deze auto heeft potentie. Onze basis is vrij goed en dankzij mijn ervaring kan ik de sterke en zwakke punten van de auto benoemen richting het team."

De ontwikkelingsrace van 2017 is belangrijk. Renault heeft voor de komende maanden diverse upgrades klaar staan, waaronder een nieuwe motor en ERS. 

"Er komen grote upgrades aan in de komende twee maanden. Daar legt het team de laatste hand aan en we hopen dat deze op de baan ook de verwachte resultaten brengen. In de fabriek werkt men hard aan de ontwikkeling van de auto. Onze basis is goed en er is niet een specifiek gebied waarop we slecht scoren."

"Binnen het team wordt er hard gewerkt om de auto te verbeteren, maar dat is nodig willen we progressie boeken."

 

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen