Nico Hulkenberg positief na zevende plek: 'De auto ging goed vandaag'

08 apr. 2017 12:05 Redactie

Nico Hulkenberg blij met de auto en zijn kwalificatie


Nico Hulkenberg was erg blij met zijn kwalificatie, die hij uiteindelijk knap als zevende afsloot. Zonder de auto goed te hebben verkend kwam hij toch nog knap in het laatste deel van de kwalificatie en met regen in het vooruitzicht kan Hulkenberg nog wel eens de verrassing van het weekend worden.

"De auto ging goed vandaag", zegt Hulkenberg na afloop van de kwalificatie tegenover de camera van Ziggo Sport"We hebben gisteren natuurlijk nauwelijks gereden, dus het was heel moeilijk in te schatten hoe de auto zich vandaag ging gedragen."

Het bleek uiteindelijk geen nadeel te zijn voor Hulkenberg dat er op vrijdag nauwelijks gereden werd. De Duister voelde zich op de zaterdag direct goed in de auto en was positief verrast over de staat van het circuit. "Toen ik vanochtend instapte voelde het direct goed. De balans in de auto is goed en de grip op de baan was zeker niet slecht. Al met al was het een positieve dag vandaag", aldus Hulkenberg.

Morgen kan dat echter weer compleet anders zijn, aangezien er regen voorspeld is. Hulkenberg hoopt stiekem wel op een beetje regen, maar weet ook dat er risico's zijn. Hij stond namelijk op de vrijdag al in de grindbak, nadat hij spinde op een natte baan. "Regen geeft natuurlijk kansen, maar ook risico's. De natte omstandigheden heb ik graag, dus ik ga zeker mijn best doen", besluit Hulkenberg.

Foto: Renault F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen