Nico Hulkenberg rijdt naar beste resultaat van Renault sinds 2011

16 mei 2017 07:35 Redactie

Nico Hulkenberg rijdt sterke race in Barcelona


Nico Hulkenberg heeft zichzelf en Renault een uitstekende dienst bewezen. De Duitser reed in zijn vijfde wedstrijd voor het team naar de zesde plek en scoorde daarmee veel punten voor het team.

"Dit is lekker!", was dan ook de logische reactie van Nico Hulkenberg tegenover de camera van Ziggo Sport na afloop van de Grand Prix van Spanje. Vorig seizoen lukte het Renault om over een volledig seizoen acht punten te scoren. Met zijn zesde plek evenaarde Hulkenberg dat aantal in één wedstrijd. Daarnaast was P6 het beste resultaat voor het team sinds 2011, toen Vitaly Petrov vijfde werd tijdens de Grand Prix van Canada.

Hulkenberg had echter wel wat hulp nodig bij het behalen van de zesde plaats. Doordat er aan de kop van de wedstrijd drie man uitviel, kon Hulkenberg doorschuiven naar de zesde plaats, achter de twee coureurs van Force India"Natuurlijk hebben we wel geprofiteerd van de gebeurtenissen in de eerste ronde, maar acht punten scoren is gewoon heel erg goed", aldus de Duitser in Franse dienst.

Het werd uiteindelijk wel een saaie en eenzame race voor Hulkenberg. De kopman van Renault eindigde uiteindelijk op 23 seconden achterstand van Esteban Ocon en met zes seconden voorsprong op Carlos Sainz. "Het was eigenlijk alleen een kwestie van uitrijden vandaag, een beetje cruisen. Het was niet heel spannend allemaal, maar het is wel leuk om zo hoog te eindigen. Het geeft ons goede moed richting de volgende wedstrijd in Monaco", blikt Hulkenberg alvast vooruit.

Vooralsnog lijkt het er op dat Hulkenberg in zijn eentje de punten moet binnenslepen voor Renault. Zijn teamgenoot Jolyon Palmer kende (alweer) een slecht weekend en kwam gedurende het gehele weekend niet in de buurt van de top 10. De Brit finishte uiteindelijk op 2 ronden achterstand als vijftiende en een-na-laatste.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen