Nico Hulkenberg tevreden met snelheid Renault

13 mei 2017 09:46 Redactie

Renault zit er verrassend goed bij in Barcelona


Naast Red Bull was er nog een team dat opvallend snel(ler) was tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Spanje. Het team van Renault kende wat problemen in de eerste vrije training, maar sloeg terug in de tweede training.

Jolyon Palmer eindigde uiteindelijk als achtste en Nico Hulkenberg als zevende, dicht achter de Red Bull van Daniel Ricciardo. Hulkenberg was dan ook positief verrast met zijn prestatie.

Die verrassing kwam voor Hulkenberg niet zozeer uit het feit dat Renault snel was, maar uit het feit dat Renault snel was én nog veel kan verbeteren. Een hoopvolle situatie dus. "Het was een sterke en solide vrijdag voor ons", aldus Hulkenberg na afloop van de tweede vrije training. "Het was lastig om grip te vinden, dus ik ben erg verrast dat we er zo goed bij zitten. We kunnen nog veel verbeteren."

Hulkenberg kijkt dan ook uit naar de kwalificatie, waarin Renault nog veel kan verbeteren. "Zoals gebruikelijk zijn er nog genoeg dingen die we kunnen verbeteren. We weten waar we nog extra snelheid kunnen vinden, dus daar gaan we ons op focussen", aldus Hulkenberg.

Vanzelfsprekend wil Hulkenberg de goede lijn van de vrijdag doortrekken naar de zaterdag en de zondag. Vooral een stijgende lijn stemt de Duitser tevreden. "Als we deze snelheid mee kunnen nemen gedurende het weekend en de stijgende lijn voortzetten ben ik tevreden. Het kan wel eens een leuk weekend worden", besluit Hulkenberg.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen