Nico Hülkenberg: "Het was een goede eerste testdag"

19 apr. 2017 08:10 Redactie

Hülkenberg positief gestemd over de aangebrachte veranderingen


Nadat Hülkenberg afgelopen zondag in de race nog knap negende was geworden, nam hij dinsdag opnieuw plaats in de R.S.17. voor de eerste testdag van Renault.

In totaal kwam hij tot 74 ronden en sloot hij met een 1.33.624 de eerste testdag als zesde af. In de middagsessie kwam Hülkenberg lange tijd niet in actie maar al met al spreekt hij toch van een 'goede dag'.

"Het was een redelijk goede dag. We verloren aan het begin van de middagsessie wat tijd maar ondanks dat was het een productieve dag met zeker wat interessante updates op de auto. Het lijkt erop dat alles wat we hebben gewijzigd goed uitpakte en betrouwbaar is. We waren in staat om de auto te verbeteren en hebben weer heel veel geleerd vandaag. We hebben wat interessante dingen gevonden, wat dat betreft was het een goede dag. Over het algemeen ben ik wel positief."

Ook Alan Permane spreekt namens Renault van een goede eerste testdag.

"We zijn erg tevreden over de nieuwe aerodynamische onderdelen die we tijdens de ochtendsessie hebben uitgeprobeerd. Het zorgde voor een hogere race snelheid. 's Middags draaide het vooral om het begrijpen van hoe we de banden het beste kunnen laten werken. De auto presteerde de hele dag prima, mede dankzij de positieve terugkoppeling van Nico."

Vandaag neemt reserverijder, Sergey Sirotkin, voor het eerst plaats in de R.S.17 en zal hij een volledige testprogramma afwerken.
Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen