Nico Hulkenberg wil eerste punten scoren in China

04 apr. 2017 09:55 Redactie

Hulkenberg wil van de hatelijke nul af


Nico Hulkenberg was in Australië prima op dreef, maar stond aan het einde van de race met lege handen. Een elfde plaats was het eindstation van de Renault-coureur. In China moeten er punten worden gescoord door het team van Renault.

"Het wordt een gevecht voor de WK-punten. In Australië was het een tikkeltje frustrerend omdat we beter konden dan we lieten zien. We kwamen vast te zitten in het verkeer en dat was het verhaal van onze race. Onze bandenstrategie hielp ons niet."

"We lijken er goed bij te zitten in het middenveld, met enkele teams voor ons die nog net iets sneller zijn maar wel binnen schootsafstand zijn. Shanghai is een compleet ander circuit dan Albert Park, het blijft dus nog even afwachten."

Hulkenberg voelt zich al prima thuis bij Renault waar hij bezig is aan een 'groot avontuur. "Iedereen werkt hard en goed samen en ik weet zeker dat we in de toekomst prachtige resultaten behalen."

Het Shanghai International Circuit is een uitdagen circuit volgens de Duitser. "Het circuit staat bekend vanwege de eerste bocht die nooit lijkt te eindigen. Het is een lastige bocht, omdat je er makkelijk te snel in gaat. De bocht vreet de linker voorband op. De bocht zuigt de auto als het ware naar binnen. Je komt met een hoge snelheid aan, maar dan wordt de bocht steeds krapper tot je uiteindelijk in de zeer smalle bocht drie terecht komt."

"Historisch gezien is het een erg zwaar circuit voor de banden. De auto's en banden verschillen compleet van vorig jaar, wat betekent dat we op vrijdag veel informatie moeten verzamelen. Uiteindelijk is het zaak om een goede balans te krijgen in de set-up tussen de langzame bochten en de lange rechte stukken."

Foto: Renault F1 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen