Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nico Hülkenberg: 'Renault minder snel dan Toro Rosso en Haas F1'

Nico Hülkenberg reed tijdens de GP van Bahrein naar een verdienstelijke zesde plek maar toch was de Duitser na afloop niet helemaal tevreden. Vooral over de snelheid van Toro Rosso en Haas F1 maakt Hülkenberg zich zorgen.

"We hebben het maximale eruit gehaald in Bahrein maar de snelheid van Toro Rosso en Haas F1 is voor ons wel een waarschuwing," aldus de Renault coureur in gesprek met Speedweek. Voor het seizoen had Hülkenberg er ongetwijfeld voor getekend. Hij werd namelijk zevende tijdens de openingsrace in Melbourne en nu zesde in Bahrein. Toch is de Duitser met Nederlandse roots niet helemaal tevreden. "Mijn race was wel okay. De laatste ronde reed ik als soort van uitloopronde in de kwalificatie. Net als in Australië was het ook nu erg lastig om een aanval in te zetten. Zodra je dicht op je voorganger zit, wordt het lastig."

Ondanks dat Hülkenberg op voorhand had getekend voor een zesde plek beseft hij ook dat zijn team nog behoorlijk wat werk moet verzetten om de concurrentie in het middenveld af te troeven. "Natuurlijk zijn we blij met deze zesde plek maar we hebben natuurlijk ook geluk gehad met het uitvallen van de beide Red Bulls en Raikkonen. De snelheid van Toro Rosso en Haas F1 geeft natuurlijk ook te denken. Dat moeten we echt als een waarschuwing zien. Daar zijn we op dit moment nog niet tegen opgewassen." "We hebben het maximale er uitgehaald maar dat is in het sterke middenveld op dit moment niet voldoende."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden