Nico Rosberg: "Formule 1 geeft mij nog steeds een kick"

31 mei 2017 08:25 Redactie

Rosberg onder de indruk van nieuwe Formule 1 auto's


Eind vorig jaar verraste Nico Rosberg vriend en vijand met zijn plotselinge aankondiging om te stoppen. Sindsdien is de kersverse wereldkampioen een aandachtige toeschouwer van de Formule 1.

Vanaf het moment dat hij bekend maakte te stoppen, sloot hij ook direct een comeback in de toekomst uit. Hij had zijn doel bereikt, namelijk wereldkampioen worden, en wilde meer tijd vrij maken voor zijn gezin. In Monaco nam Rosberg de podiuminterviews voor zijn rekening. Het was voor het eerst dat de voormalige Mercedes coureur weer een race bij woonde.

Formel 1 wilde dan ook weten of het toch niet begint te kriebelen om weer te gaan racen. Rosberg liet echter weten nog steeds voor de volle 100% achter zijn beslissing te staan.

"Het is eigenlijk wel grappig. Toen de race begon, gierde de adrenaline door mijn lijf. Geen idee waarom eigenlijk. Blijkbaar denkt mijn lichaam nog steeds dat het in de auto zit."

"Natuurlijk zou ik best met de nieuwe auto's willen rijden maar dan hooguit een rondje of vijf. Mijn keuze om te stoppen voelt nog steeds goed. Ik vind het leuk om hier te zijn maar het hoofdstuk Formule 1 is voor mij echt afgesloten."

Rosberg kijkt dan ook met plezier terug op zijn tijd in de koningsklasse van de autosport.

"Ik ben ongelofelijk trots dat ik mijn afdruk heb achtergelaten in de geschiedenis van de Formule 1. Vooral omdat ik de sport al vanaf mijn vierde volg. Nu maak ik zelf deel uit van de geschiedenis van de sport."

Volgens Nico Rosberg gaat de Formule 1 een mooie toekomst tegemoet.

"De Formule 1 zit momenteel echt in de lift. Ook voor buitenstaanders is het dit jaar erg spannend. Het is elke race onduidelijk wie er gaat winnen. Dat Ferrari nu mee strijdt, vinden veel fans geweldig. Daar hoor ik zelf ook bij!"

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen