'Nico Rosberg keert mogelijk in 2018 terug bij Ferrari'

11 jun. 2017 13:59 Redactie

Mercedes teambaas ziet Rosberg terugkeren in F1


Na het behalen van de wereldtitel in de Formule 1 vorig seizoen stopte Nico Rosberg plotseling. Ondanks een doorlopend contract met Mercedes besloot de Duitser dat het mooi geweest was. Zijn voormalig teambaas ziet hem echter terugkeren in de F1 bij rivaal Ferrari.

Het seizoen 2016 stond in het teken van de rivaliteit tussen Rosberg en Hamilton. De beide Mercedes-coureurs waren een klasse apart en hadden alleen elkaar als concurrent. In Spanje kwam het voor het eerst dat seizoen tot een crash, waarna de verhoudingen binnen het team verstoord werd. Na een slopend seizoen hing de Duitser zijn helm aan de wilgen.

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, verwacht dat Rosberg terugkeert in de Formule 1. De Duitser is pas 31 jaar, waarmee hij nog de nodige racejaren voor de boeg kan hebben.

"Ik denk dat Nico stopte omdat het hem op dat moment teveel was geworden. Het was een zeer stressvol jaar en hij reed tegen misschien wel de beste coureur. Nico was uitgeput aan het einde van het seizoen. Althans, zo kwam hij op mij over."

"Hij is pas 31! Het zal me niet verbazen als hij snel van gedachten verandert en bij Ferrari terugkeert! Of misschien wel ergens anders."

Bij de Italiaanse renstal lopen de contract van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen af. Van Vettel wordt aangenomen dat hij de Italianen trouw blijft, maar de kans is aanwezig dat Raikkonen met pensioen gaat. Rosberg zelf heeft meermaals aangegeven dat hij niet nadenkt over een comeback in de F1.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen