Nico Rosberg: "De strijd voor Hamilton is nu compleet anders"

25 mei 2017 13:00 Redactie

Rosberg verheugt zich op weerzien met zijn fans in Monaco


Voor het eerst sinds zijn pensionering zal Nico Rosberg een Formule 1 race bij wonen. Uitgerekend in Monaco waar hij maar liefst drie keer als winnaar over de streep kwam, ziet hij voor het eerst zijn fans weer terug.

Aan ESPN vertelt Rosberg dat hij uitkijkt naar zijn thuisrace die hij nu vanaf de zijlijn zal aanschouwen.

"Ik heb hier zoveel mooie herinneringen liggen, zoveel emoties ook. Het voelt dan ook geweldig om als wereldkampioen terug te komen in Monaco. Het is super om alle mensen weer te zien en de vele fans die mij altijd hier enorm hebben gesteund."

De Duitser heeft nog geen seconde spijt gehad van zijn beslissing om te stoppen. Aan de Spaanse zender vertelt hij dan ook dat hij enorm heeft genoten van de eerste vijf races.

"De races tot nu toe zijn echt een flinke opsteker voor de Formule 1. Ze hebben werkelijk alles in zich: opwinding, er gebeurt echt van alles, ze zijn onvoorspelbaar. Dus ja, wat willen we nog meer? Natuurlijk volg ik alle coureurs maar Sebastian en Lewis stijgen er wel bovenuit. Ze doen het echt super goed, de anderen natuurlijk ook wel maar het draait vooral om hun."

Verder laat Rosberg nog weten dat er bij Mercedes een verschuiving heeft plaatsgevonden. In het verleden was het team in twee kampen verdeeld en stonden de crews van Rosberg en Hamilton vaak tegenover elkaar. Dit jaar liggen de verhoudingen anders.

"Het is een geweldig gevecht tussen Ferrari en Mercedes, Sebastian versus Lewis. Ik denk dat het voor Lewis nu ook een complet andere situatie is dan vorig jaar. Toen had hij slechts de steun van de helft van het team. Dit jaar steunt heel Mercedes hem in zijn gevecht om een rijder van een ander team te verslaan. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het voor hem nu heel anders is."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen